RADE 84 SATA NEDELJNO, I SPAVAJU NA POSLU Sve promene u Twitteru od dolaska Maska u kompaniju

Osoblje Tvitera radi mnogo duže nego obično otkako je Elon Musk preuzeo dužnost. Ovo dolazi kada se osoblje suočava sa pretnjom otpuštanja usred planiranog remonta kompanije od strane tehnološkog mogula.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: AP/ Jeff Chiu, AP/ Jae C. Hong, Shutterstock / Ringier

Menadžeri Tvitera rekli su nekom osoblju da rade u smenama po 12 sati, sedam dana u nedelji – što je ekvivalentno 84 sata nedeljno – kako bi ispoštovali Maskove rokove, objavio je CNBC, pozivajući se na internu komunikaciju.

Blic preporučuje

Maskova kupovina platforme društvenih medija vredna 44 milijarde dolara prošla je u četvrtak uveče, ali zabrinutost zbog otpuštanja u kompaniji je bila mnogo pre toga. Ostaje nejasno koliko će kadrova biti otpušteno i kada, kao i koji će timovi biti najviše pogođeni.

Od petka su zaposleni u kompaniji dobili zadatke koje neki vide kao test od strane Muskovog tima da vidi ko vredno radi.

Insajder je ranije izvestio da je Muskov tim dodelio neke od Tviterovih inženjerskih projekata kodiranja na kojima će raditi tokom vikenda , poznatih kao sprintovi. Ostali zadaci uključuju unošenje velikih promena u uslugu verifikacije Tvitter-a .

Insajder je ranije izvestio da je interna poruka poslata osoblju Tvitter-a koji radi na promenama u procesu verifikacije kompanije u kojoj im se kaže da: „Očekuju se bukvalno da se radi 24/7 da bi se ovo otkrilo.

CNBC je izvestio da osoblju nije rečeno da li će dobiti platu za prekovremeni rad, slobodno vreme ili obezbeđenje posla za rad na zadacima.

Osoblje brine da bi njihova karijera na Tviteru mogla biti gotova ako ne završe svoje zadatke do krajnjih rokova u novembru , izvestio je CNBC.

U međuvremenu, od menadžera Tvitera je zatraženo da izvrše preglede učinka i pošalju Muskove liste timova na kojima bi zaposleni trebalo da budu uključeni, rekli su za Insajder ljudi upoznati sa diskusijama .

Ali i sami menadžeri takođe osećaju naprezanje, a neki su za Njujork tajms rekli da su spavali u kancelariji Tvitera u petak i subotu uveče.

Najveći menadžeri Tvitera bili su uvučeni na sastanke sa Maskom i njegovim timom prošle nedelje u sedištu Tvitera u San Francisku, gde je od njih zatraženo da opišu rad svog odeljenja, izjavile su za Tajms dve osobe uključene u sastanke.

Neki menadžeri Tvitera rekli su publikaciji da se osećaju kao da ih procenjuju.

Vašington post je izvestio da Maskov tim planira da otpusti oko četvrtine Tvitera u prvom krugu otpuštanja, pozivajući se na osobu koja je upoznata sa razgovorima koji su se vodili u Tviter štabu prošle nedelje.

Tviter nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev da komentariše radno vreme, osoblje koje spava u kancelariji i otpuštanja.

Musk je raspustio Upravni odbor Tvitera, pokazuje podnesak SEC-a u ponedeljak, učvrstivši svoju poziciju jedinog direktora Tvitera.

(CNBC/ Bznis Insajder)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com