RFZO poziva mlade da se prijave za program “Moja prva plata”

Ona je u razgovoru za Tanjug navela da se na 193 pozicije može primiti 197 osoba koje će se, kako kaže, stručno osposobljavati u RFZO.

moja, prva, plata


Konkurs je raspisan za celu Srbiju, a mogu da se prijave osobe mlađe od 30 godina koje imaju srednje stručno obrazovanje stečeno u školama koje traju četiri godine, kao i diplomirani pravnici ili ekonomisti.

“Idite na portal Moja prva plata, izaberite poslodavca RFZO Beograd i sve pozicije će vam biti izlistane. Možete da napravite i selekciju mesto rada ukoliko želite da vam bude to što bliže kući, ali svakako verujem da će svako od vas naći najbližu poziciju za koju može da konkuriše i da u fondu obavi program “Moja prva plata”, objasnila je Lukić Đorđević.

Dodala je da se do sada prijavio 381 kandidat, te da rezultati zavise od uključenosti onoga ko se javi na poziciju za osposobljavanje Moja prva plata.

“Ukoliko se pokažu nijedan poslodavac neće obučenog radnika koji mu je bio koristan i koji je dobro radio vratiti na tržište rada. Znači postoji mogućnost u skladu sa potrebama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da neka od tih lica potom i zasnuju radni odnos u RFZO-u”, objasnila je.

Radnici u sedištu filijale su potrebni na mestima savetnika za ostvarivanje prava zdravstvenog osiguranja, a kandidati treba da su diplomirani pravnici ili diplomirani ekonomisti.

“Takođe za ispostave filijala tražimo referente odnosno administratore zdravstvenog osiguranja, to su lica koja imali završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, bez obzira koja je škola samo da je četvorogodišnja, da nemaju radno iskustvo odnosno da imaju radno iskustvo u tom stepenu stručne spreme manje od 6 meseci i naravno da imaju ispod 30 godina života”, kazala je direktorka u RFZO.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com