RIMAC GRUPA KAŽNJENA?! Nisu predali finansijski izveštaj za 2021. godinu

Do kraja 2022. godine ostala su otprilike dve nedelje, ali Rimac Grupa još uvek nije predala izveštaj za 2021. godinu. Naime, prema Zakonu o računovodstvu, sve kompanije u Hrvatskoj moraju Finansijskoj agenciji dostaviti svoje izveštaje za što je propisano nekoliko rokova.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Ddp USA / Alexander Pohl / Profimedia

Do 30. aprila kompanije su za statističke potrebe Fini trebale dostaviti bilancu i račun dobiti i gubitaka, a u roku od šest meseci i ostale izveštaje, poput izveštaja o novčanom toku, promenama kapitala itd.

Blic preporučuje

– Rimac Group d.o.o. nije podneo GFI za 2021. godinu za potrebe javne objave te stoga podaci nisu dostupni putem aplikacije RGFI, stoji u odgovoru Fine.

Iz Rimac Grupe kažu da je do kašnjenja došlo zbog vlasničkog preslaganja vezanog za preuzimanje Bugatija i novih investicija. Dodaju da su platili predviđenu kaznu.

Za nepredaju izveštaja u zakonskom roku kazne se kreću od 10 do 100 hiljada kuna za pravnu osobu, te od 5 do 20 hiljada kuna za odgovornu osobu.

(Izvor: SeeBiz, Telegram)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com