Rok za UPLATU POREZA za četvrti kvartal 14. novembar

Sekretarijat za javne prihode Beograda podsetio je danas poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da je 14. novembar rok za uplatu obaveze za četvrti kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

Porez na imovinu se plaća tromesečno, prema Zakonu o porezima na imovinu, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka, saopštavaju iz ovog sekretarijata.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede, kada se mogu obratiti od 8 do 18.30 časova, navedeno je u saopštenju.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com