RUDARI “RESAVICE” OBUSTAVILI ŠTRAJK Postignut dogovor ministarstava i predstavnika sindikata o povećanju zarada

Rudari zaposleni u Javnom preduzeću Površniska eksploatacija uglja Resavica završili su sa štrajkovanjem posle 4 dana, a kako je na Instagramu objavila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, njeno ministarstvo i Ministarstvo finansija su postigli dogovor sa predstavnicima sindikata o povećanju zarada rudara.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: dubravka.djedovic / Instagram

.

– Na današnjem sastanku na kojem su pored moje malenkosti učestvovali i ministar finansija Siniša Mali i poslovodstvo JP PEU “Resavica” i predstavnici sindikata, postignuta je saglasnost da je u interesu i preduzeća i zaposlenih da se što pre obnovi redovan proces rada, uz dogovor o načinu rešavanja problema u tom preduzeću, piše u opisu objave na Instagramu.

Blic preporučuje

Kako je istakla Đedović, dogovorena je i dinamika kojom će se ispuniti preostali zahtevi za otvaranje rudnika “Soko” kako bi proizvodnja u tom rudniku mogla da se nastavi početkom naredne godine uz poštovanje svih zahteva u vezi sa bezbednošću rada rudara.

– Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa predstavnicima poslodavstva i reprezetnativnih sindikata nastave dijalog u vezi sa pronalaženjem dugoročno održivih rešenja za probleme u JP PEU Resavica, koji bi vodili ka modernizaciji i optimizaciji proizvodnje u rudnicima, većoj održivosti poslovanja i poboljšanju uslova rada rudara.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com