Slovenci TRAŽE KONCESIONARA za Aerodrom Maribor

Vlada Slovenije otpočela je tenderske procedure kako bi našla koncesionara za Aerodrom Maribor koji sada ima najmanji promet od aerodroma u regionu.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Avion

Foto: screenshot

Avion

Novi operator aerodroma moraće da održava i nadgleda aerodromsku infrastruktutu, kao i da dodatno razvije poslovanje.

Blic preporučuje

Koncesija se dodeljuje na period od 10 godina uz mogućnost produženja. Zainteresovani mogu da dostave svoje ponude do 20. februara, nakon čega će početi pregovori.

“Ministarstvo infratsrukture nastavlja aktivnosti na stvaranju mogućnosti za razvoj Aerodroma Maribor, tako što će kreirati tržišne niše koje nisu pokrili konkurentni aerodromi u regionu kako bi omogućila dostupnost celog Podravskog regiona kao i Savinje Karnitije i Pomurske, uz razvoj turizma i ekonomije”, navadeno je u saopštenju slovenačke vlade.

Novi javni poziv drugi je pokušaj slovenačke vlade da iizda aerodrom pod koncesiju, a prvi je završen tužbom protiv kineskog operatera SHS Aviation jer se jednostrano povukao nakon dve godine iz svog 15-godišnjeg aranžmana 2019. godine.

(Izvor: Exyuaviation, B92 Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com