TAKSISTI SADA TRAŽE POSKUPLJENJE TARIFA Evo koliko bi mogli uskoro da plaćamo start i ostale usluge

Strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB uputilo je zahtev Gradu Beogradu zahtev za uvećanje cena, a zbog skoka troškova. Taksisti traže da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća – 130 i 200 dinara.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

TAKSISTI

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

TAKSISTI

Sat čekanja bi u tom slučaju koštao 1.000 dinara.

Blic preporučuje

U dopisu poslatom Gradu Beogradu , između ostalog piše, da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga, ističu, nemoguće je poslovati sa trenutnim cenama taksi prevoza.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Traže i veći nadzor vozila na ulicama

SITAB traži i uvođenje privremenog nadzora nad organima grada u kontroli taksi prevoza.

“Nezadovoljni smo sve većim brojem vozila i lica koja u suprotnosti sa zakonom vrše prevoz”, kažu oni.

Navode i da od nedavno, komunalna milicija nema ovlašćenja da kontroliše taksi prevoz ili da suzbija nezakoniti prevoz, zbog čega traže izveštaj inspekcije.

“Suprotno zdravom razumu, i postojećim zakonskim odredbama, vozači “Kar go”, ili sada Mr, D. bez ikakve kontrole, nesanksionisano i slobodno obavljaju delatnost koju nemaju zakonsko pravo da obavljaju. Zahtevamo da se svi gradski nadležni organi uključe u rad i da se suzbije siva ekonomija i da se pomogne uređenje taksi delatnosti u korist naših sugrađana, posetilaca grada Beograda i taksi preduzetnika”, navodi se u dopisu.

Očekuju hitan sastanak.

(Telegraf Biznis)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com