Tanasković: Krenuli smo sa isplatom subvencija poljoprivrednicima

Ministarka je za Tanjug kazala da će do kraja tekuće nedelju biti isplaćena cela genetika.

jelena, tanasković

“U narednoj nedelji idemo sa isplatom tova, sa isplatom voćarima, dok će u trećoj nedelji marta biti isplaćene destilerije i vinarije. Na kraju plaćamo primarnu biljnu i stočarsku proizvodnju 23. i 24. marta, i sa time završavamo sa subvencijama za kompletnu 2022. godinu”, navela je Tanaskovićeva za Tanjug.

Od 1. aprila krećemo sa subvencijama za ovu godinu, najavila je ministarka.

Za program IPARD 2 predato ukupno 307 projekata

Na današnjem sastanku Radne grupe za IPARD program sredstva za poljoprivredu, raspravljaćemo kako da potrošimo sva sredstva koja su odobrena IPARD-om 2, a do danas je predato ukupno 307 projekata, rekla je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

“Mi smo do danas od ukupno 307 projekata, koliko je predato za IPARD 2 program, već obradili 157, od čega je 69 projekata odobreno, 44 je na kontroli, dok je oko 40 projekata odbijeno, pošto nisu imali zadovoljavajuće papire”, rekla je za Tanjug ministarka Tanasković

Do 31 marta ćemo završiti sa pregledanjem ostalih projekata, nakon čega sledi faza izvođenja i isplate, kada proizvođači budu investirali u ono što im je odobreno, kazala je Tanaskovićeva.

“Sastanke ovakve vrste ću ubuduću održavati jednom u dve nedelje sa celom radnom grupom, kako bi svi u lancu znali dokle smo stigli, i kako ne bi došlo do kočenja sistema”, istakla je ministarka.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com