TE Pljevlja van pogona: Neki “stručnjak” se poigrao prekidačima?

TE Pljevlja prekinula je sinoć proizvodnju zbog curenja na ekranskoj cevi u kotlovskom postrojenju, saopšteno je iz Termoelektrane Pljevlja.

Izvor: CDM

Ilustracija: Shutterstock/OPIS Zagreb

Ilustracija: Shutterstock/OPIS Zagreb

Međutim iz Alternative Crne Gore navode da ekranske cevi nisu pukle same od sebe, već tvrde da je to rezultat prisilnog gašenja TE.

“Radi se o uobičajenom kvaru na čijoj sanaciji se intenzivno radi pa se očekuje da će TE Pljevlja ponovo biti priključena na mrežu u sredu u ranim jutarnjim časovima”, naveli su u saopštenju iz TE Pljevlja.

Iz Alternative Crne Gore kažu da se neki “stručnjak” sinoć igrao sa prekidačima u TE Pljevlja, da je “izbacio” iz mreže i napravio veliku štetu.

“Ekranske cevi nisu pukle same od sebe već kao rezultat prisilnog gašenja Termoelektrane Pljevlja. Neko je pritisnuo ‘pečurku’ i izazvao prisilan prekid rada. Ta funkcija je dozvoljena samo u slučaju teške havarije. Zataškati ovaj incident nećete. Nećemo vam to dozvoliti. Krivično će odgovarati svi koji to pokušaju”, objavljeno je na fejsbuk stranici Alternative Crne Gore, prenosi CDM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com