The party is over?

Svi noćni klubovi u Velikoj Britaniji do 2030. bi mogli da budu zatvoreni ako lokali nastave da se zatvaraju sadašnjim tempom.

Izvor: Novosti

Ilustracija: Shutterstock/dwphotos

Ilustracija: Shutterstock/dwphotos

To je objavio Tajms (The Times), pozivajući se na brojeve Udruženja za noćnu industriju (NTIA).

Prema NTIA, 123 noćna kluba zatvorena su u devetomesečnom periodu, između prošlog decembra i septembra ove godine. Sada je u zemlji ostalo samo 1.068 noćnih klubova.

“Brojke sugerišu da ako se stopa pada ne zaustavi, u Britaniji neće ostati noćni klubovi do 2030. godine”, piše Tajms, prenose Novosti.

S obzirom na to da se ta zemlja bori sa krizom troškova života i energije, koja je pogoršana sankcijama Rusiji i smanjenjem isporuke ruske energije Evropi, potrošnja u noćnim klubovima ove godine je smanjena za 15 odsto. Ovo dolazi pošto su troškovi skočili za više od 30 odsto, prema podacima NTIA, koje su citirale novine.

Organizacija je u sredu optužila vladu Velike Britanije da zanemaruje značaj noćne ekonomije iako privlači preko 300 miliona turista godišnje, ostvaruje prihod od preko 112 milijardi funti (129 milijardi dolara) i zapošljava skoro 2 miliona ljudi.

Prošle nedelje, šef te organizacije Majkl Kil pozvao je zvaničnike da prestanu da “čupaju srce noćnog života”, kao i da ponovo uvedu zamrzavanje carina na alkohol, produže olakšice za poslovne stope i smanje PDV.

Kil je više puta upozoravao da je opadanje noćnih klubova “ogromna tragedija” za Veliku Britaniju jer neguju talente i služe kao važna “kulturna i društvena središta”.

U komentaru koji je citirao Tajms, on je takođe rekao da bi zatvaranje sigurnih licenciranih mesta moglo dovesti do oživljavanja ilegalnih i opasnih zabava.

Istraživanje koje je Barklikard sproveo prošlog meseca otkrilo je da više od polovine Britanaca planira da smanji diskrecionu potrošnju, uključujući hranu i piće napolju, kako bi mogli da priušte svoje račune za energiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com