Tomislav Momirović PREUZEO ministarske dužnosti od Tatjane Matić

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas je zvanično preuzeo ministarske dužnosti iz resora trgovine od dosadašnje ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjane Matić.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Tomislav Momirović i Tatjana Matić

Foto: MUST/ Đorđe Krstić / Tanjug

Tomislav Momirović i Tatjana Matić

Preuzimajući dužnost Momirović je poručio da će boriti kako bi se stabilizovale cene i u uslovima planetarne krize, obezbedili svi proizvodi za građane, navodi se u saopštenju.

Blic preporučuje

– Ministarstvo na čijem sam čelu poseban akcenat će staviti na produbljivanju trgovinskih odnosa sa regionom i trajne ekonomske povezanosti Srbije sa državama u okruženju – izjavio je on.

Dodao je da su ekonomska integracija Srbije u regionu, ali i ojačavanje trgovinske pozicije u EU, visoko na agendi prioriteta Ministarstva.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Poručio je da će zajedno sa novim timom raditi na obezbeđivanju redovnog snabdevanja tržišta, dodatnom povećanju izvoza, kao i aktivnoj podršci inicijativi „”Otvoreni Balkan”“.

Za tu Inicijativu je naveo da će srpsku privredu dodatno integrisati sa regionom i omogućiti pun potencijal razmene roba, ljudi i usluga.

– „U cilju zaštite potrošača i zaštite energetske bezbednosti moramo da obezbedimo energetsku stabilnost u Srbiji, zato apelujem na građane da se ponašaju odgovorno, da budu rame uz rame sa svojom državom i štede energiju. Samo tako možemo da ublažimo negativne ekonomske efekte koji pogadjaju čitavu Evropu“ – izjavio je on.

Poručeno je da će Ministarstvo obezbediti sve neophodne uslove da se spreči nekontrolisani rast cena, privuku nove investicije, ojačaju ekonomske veze sa Evropom i svetom, a sve sa ciljem da se građanima obezbedi kvalitetniji život.

Foto: Tanjug

Prilikom primopredaje Matić je novoizabranom ministru predala izveštaj o radu ministarstva u resoru trgovine za vreme njenog mandata.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com