“TOYOTA” ZATVORILA FABRIKU U SANKT PETERBURGU Kompanija saopštila da će ispuniti sve obaveze prema zaposlenima

Japanski proizvođač automobila “Tojota” zatvorio je svoju fabriku za sastavljanje vozila u Sankt Peterburgu, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva industrije i trgovine.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

sankt peterburg shutterstock 1407744842

Foto: shutterstock

sankt peterburg shutterstock 1407744842

U saopštenju je naglašeno da će kompanija ispuniti sve obaveze prema zaposlenima i da će obazbediti otpremnine, prenosi Srna.

Blic preporučuje

“Kompanija `Tojota motor` zatvara lokaciju za sastavljanje u Sankt Peterburgu. U isto vreme, osiguraće ispunjavanje svih socijalnih obaveza prema timu, kao i značajne dodatne otpremnine. Osim toga, kompanija će nastaviti da pruža usluge servisiranja vozila `tojota` i `leksus` nakon prodaje i da podržava mrežu prodavaca”, navodi se u saopštenju.

Foto: shutterstock

Ministarstvo i vlasti Sankt Peterburga rade na mogućim scenarijima za razvoj pomenutog mesta proizvodnje, javio je TASS.

“Tojota” je u martu suspendovala rad fabrike u Sankt Peterburgu, usled ometanja isporuke delova. Fabrika je otvorena 2007. godine.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com