Trideset italijanskih preduzeća traži poslovne partnere u Srbiji

Sposobnost kombinovanja tradicije i stalnih inovacija učinili su italijanske proizvođače svetskim liderima u proizvodnji hrane. Mnogi od njih zainteresovani su za tržište Srbije kroz uspostavljanje poslovnog partnerstva.

screenshot, 2022, 10, 31, 17h46m50s399

Trgovinska razmena između Italije i Srbijekonstantno raste, rekao je za RTV italijanski ambasador Luka Gori i ističe: “Prošle godine ostvaren je ukupni rast od 26 procenata. U poljoprivredno perhrambenom sektoru,koji se smatra jednim od najvažnijih, trgovinski bilans je oko 40 miliona evra, a ukupna razmena meri se cifrom od oko četiri milijarde evra“.

Dinamika kontakata između domaćih i italijanskih privrednika na ovom događaju govori u prilog težnji da se trgovinska razmena između dve zemlje dodatno intenzivira.

Direktor agncije ITA- ICE, odnosno trgovinskog odeljenja italijanske ambasade u Beogradu, Antonijo Ventreska za Dnevnik RTV-a, kaže :”Snažno sam želeo realizaciju ovakve inicijative,jer sam za godinu dana,koliko boravim u Srbiji,zaključio da Srbija želi italijanske proizvode. Takođe sam uvideo da je neophodno dovoditi nove proizvođače, a njihove proizvode predstavljati kroz svojevrsnu edukaciju koju obavljaju različiti eksperti”.

Za poljoprivredno prehrambeni sektor dodatni zamajac u saradnji između dve zemlje biće i naredni Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, jer će zemlja partner biti upravo Italija.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com