U NIS-u postignut dogovor sa sindikatom RNP-a o povećanju osnovne zarade

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo (RNP) objavio je da će od januarske zarade doći do povećanja plate u Naftnoj industriji Srbije.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Oliver Bunić, Shutterstock / RAS Srbija

Sinidikat RNP, koji je deo reprezentativnog sindikata u NIS-u, navodi na svom sajtu da će osnovna zarada biti uvećana za 7.000 dinara bruto kao i da će svim zaposlenima tokom februara biti isplaćeno 50.000 dinara jednokratno.

Blic preporučuje

Sindikat RNP navodi da je to suština dogovora koji su juče postigli menadžment NIS-a i predstavnici reprezentativnog sindikata.

– Kako su rast cena potrošačke korpe i povećanje stope inflacije i dalje aktuelni, Sindikat RNP insistira da se i tokom 2023. godine vanredno pregovara o osnovnoj zaradi sa poslodavcem – ističe se.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Dodaje se da je cilj da se pravovremeno odreaguje na promenu makroekonomskih pokazatelja, kako bi se zaštitio standard zaposlenih.

Najavljeno je da će pregovori o novom Kolektivnom ugovoru biti nastavljeni početkom januara.

Tada će se raditi na usaglašavanju delova tog akta koji još uvek nisu dogovoreni, navodi Sindikat RNP.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com