U Novom Sadu otvoren razvojni centar IBM

Ovo je ujedno i prvi centar u kojem će se razvijati tehnologije za potrebe IBM-a, premijerka je otvorila i prvu kancelariju američke kompanije u Novom Sadu.

“Kada vam IBM dođe to je veliki signal i govori da smo značajna destinacija na svetskoj poslovnoj mapi. U Beogradu su do sada samo prodavali svoja rešenja, ali se nikada nije razvijala tehnologija za njihove potrebe u Srbiji”, istakla je Brnabić.

Ona je podsetila da su pre dve sedmice američki ambasador i predsednik Aleksandar Vučić otvorili predstavništvo jedne od najvećih kompanija za električna vozila “Rivian”, a da se sada otvara razvojni centar IBM-a.

“To je od ogromnog značaja za naš privredni rast i ovo je vetar u leđa i pdsticaj da verujemo u naše talente. Već se najavljuje da će ova kancelarija nastaviti da raste. Zahvalna sam IBM-u zato što veruje u nas i uverena sam da ih nećemo razočarati”, naglasila je premijerka.

Generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, Nikola Polić, kaže da će se ovde razvijati softver.

“Ovo je velika stvar za lokalni IBM jer konačno otvaramo još jednu kancelariju u Srbiji, koja će se baviti vrlo konkretnim razvojem tehnologija. Za Srbiju je važno, jer pokazuje da je odlično mesto za dolazak velikih tehnoloških kompanija. Zahvaljujući ovom razvojnom centru moći ćemo da pružimo bolje usluge i podršku korisnicima u širem regionu”, istakao je Polić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić kaže da je Novi Sad prepoznat kao centar IT industrije.

“U Novom Sadu imamo gotovo 900 IT kompanija u kojima je zaposleno deset hiljada ljudi. Hvala premijerki što nam je dovela ovako važne investitore. IBM-u želimo da se u Novom Sadu oseća kao kod svoje kuće, poručio je gradonačelnik.

Ovde je trenutno zaposleno 38 inženjera, a najavljuje se zapošljavanje još toliko. Reč je o mladim stručnjacima koji su se školovali na Univerzitetu u Novom Sadu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com