Vesić: Srbija i Austrija su više od partnera

Vesić je istakao da Srbija smatra Austriju za izuzetno blisku zemlju i da mu je drago, kada god se ukaže prilika za unapređenje saradnje, saopštilo je ministarstvo.

vesic, ebner, ambasador, austrije

Ambasador Kristijan Ebner naglasio je da mu je ova poseta veoma važna iz razloga što austrijska industrija i privreda imaju veoma važnu ulogu, ne samo u Austriji već i u regionu.

“Poslednjih deset godina zahvaljujući politici predsednika Vučića, u Srbiji se mnogo radi na razvoju infrastrukture. Urađeno je više 300 kilometara auto- puteva dok se u ovom trenutku gradi blizu 500 kilometara železničkih pruga i puteva”, rekao je Vesić.

Dodao je da je infrastruktura suština jedne zemlje i da se ubrzanim tempom radi na tome kako bi se nadomestili svi nedostaci.

“U budućnosti prioritet će biti na razvoju železničke infrastrukture a najvažniji projekti su povezivanje brzom prugom Beograda – Budimpešta koja je planirana da bude gotova do 2025. godine. Uz podršku naših evropskih partnera radimo prugu prema Nišu i to je prilika za austrijske firme da budu deo toga posla”, rekao je Vesić.

Pored planova koji su vezani za razvoj drumske i železničke infrastrukture, Vesić je između ostalog govorio i o planovima vezanim za komunalnu infrastrukturu.

Na kraju sastanka, ministar je istakao da mu je izuzetno drago što Austrija nastavlja da pokazuje interesovanje za naše infrastrukturalne projekte i učestvuje u razvoju naše zemlje.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com