Vesić: U Toplički okrug država ove godine ulaže više od… …

ŽITORAĐA – U Toplički okrug država ove godine ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tokom posete opštini Žitorađa, gde se u selima Pejkovac i Jasenica izvode radovi na putnoj infrastrukturi.

U tim naseljima radi se oko četiri kilometra puta, a vrednost radova je 92 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Urbanizujemo ova dva naseljena mesta i uređujemo puteve tako da budu usklađena potrebama meštana. Osim što presvlačimo ulice, radimo i obostrane trotoare što je takođe značajno. Na taj način pokazujemo da nam je važno svako mesto u Srbiji”, rekao je Vesić, prenosi Tanjug.

On je istakao da ministarstvo ove godine, u ceo Toplički okrug, ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, kao i da je planirano da se sledeće godine uloži otprilike još toliko sredstava.

Ministar je poručio da će se sa ulaganjem nastaviti i narednih godina jer Srbija sada ima novca da, pored autoputeva i brzih saobraćajnica, sređuje i lokalne puteve.

„Radićemo sledeće godine put prema Merošini koji je ljudima koji ovde žive najbliži izlaz na autoput i truditi se da, zajedno sa opštinom, rešavamo problem po problem. Recimo, opština jedan objekat u Pejkovcu prilagođava da tu bude vrtić, mi radimo puteve, u Jasenici smo se dogovorili da uradimo niše za parkiranje autobusa i zone škole i tako rešavamo jedan po jedan problem”, rekao je Vesić.

Politika vlade je da se u svakom naseljenom mestu razgovara sa ljudima i da se rešavaju problemi.

„Naravno da svako mesto ima mnogo više problema, ali ukoliko budemo na ovaj način radili i pričali sa ljudima, uspećemo da u jednom trenutku rešimo većinu problema i to je jedino što je važno u politici – da danas bude bolje nego što je bilo juče, a da sutra bude bolje nego što je danas”, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević rekao je da će izgradnjom trotoara u toj opštini biti povećana bezbednost ljudi u saobraćaju i naveo da su građani uputili još neke zahteve kojima je ministar Vesić izašao u susret.

Stanojević je izrazio zadovoljstvo zbog posete ministra Vesića i dodao da opštinu Žitorađa često posećuju državni funkcioneri što, kako je rekao, nije bila praksa tokom bivše vlasti.

Opštinu Žitorađa, zajedno sa ministrom Vesićem, posetili su državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnik ministra Miroslav Alempić, kao i pomoćnik direktora JP Putevi Srbije Ivan Tejić.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com