Више хапшења и претреса због претећих порука

недеља, 07.05.2023,  15:08 -> 20:42

Извор: РТС

Нишка полиција ухапсила је 16-годишњака из тог града јер је јуче и 3. маја на одељенској групи на друштвеној мрежи “Инстаграм” објавио више различитих претећих порука. Претресен је и стан оца и мајке дечака из Крушевца који је такође објавио претеће поруке на друштвеним мрежама, али нису пронађени предмети од значаја за безбезбедност.

Полиција је у стану у којем младић из Ниша живи пронашла две реплике пиштоља црне боје, са припадајућим оквирима и кутијама.

Ухапше је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности. Осумњичени малолетник приведен је надлежном судији Вишег суда у Нишу који му је одредио притвор.

Претеће поруке дечака из Крушевца

Полиција је претресла и стан оца и мајке дечака из Крушевца који је објавио претеће поруке на свом профилу на једној друштвеној мрежи. Претресом стана полиција није пронашла предмете од значаја за безбезбедност.

О догађају су обавештени Центар за социјални рад у Крушевцу и Више јавно тужилаштво у овом граду, које се изјаснило да нема елемената кривичног дела, јер је реч о детету које није кривично одговорно и наложило да им се достави извештај.

Хапшење и у Београду

Београдска полиција, такође, ухапсила је 56-годишњег мушкарца због сумње да је позвао полицију на број телефона 192, тражећи да пошаљу патролу да му помогне, иначе ће починити “масакр као овај што се догодио”.

Осумњичени З. М. је тиме извршио кривично дело изазивање опште опасности, наводи се у саопштењу МУП-а. Одређено му је задржавање до 48 часова. Уз кривичну пријаву, биће приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com