Вучић за РТС: Шанса грађанима да сами предају нелегално оружје, после тога строге казне

 • Биће донето још оштрих мера како би се предупредила могућност да се понове злочини.
 • Грађанима је дата прилика да у наредних месец дана сами предају нелегално оружје без последица, а после тог рока суочиће се са строгим казнама.
 • Никоме се неће толерисати уколико не преда оружје од 8. маја до 8. јуна.
 • Особе са дозволом за оружје биће контролисане најмање једанпут годишње, у тренутку када буду добили позив морају да се јаве у року од 48 сати.
 • Од сутра ће бити појачане полицијске патроле код школа и тржних центара.
 • Полицајци у школама биће добро наоружани и спремни да одговоре.
 • Полицајци ће смањити ниво вршњачког насиља у школама за 70 до 80 процената.
 • Сутра ћу говорити о додатним политичким мерама.
 • Погрешно је позивати на протесте дан након што се нешто догоди, то се не ради нигде у свету.
 • Бранко Ружић ме је обавестио о оставци, разговарао сам са њим.
 • До краја маја биће занимљивих политичких догађаја.

Председник Вучић каже да ће до краја маја бити занимљивих политичких догађаја.

“Пре тога морамо да сачувамо стабилност земље, то је основна ствар и приоритет. То је суштина. Нисмо ми овде да бисмо бринули о себи и својим фотељама, ми смо овде да бисмо чували земљу и да би Србија могла да иде напред”, истакао је Вучић.

Наглашава да од сутра морамо да почнемо да радимо и деца да иду у школу.

“Морамо да живимо слободно и да предузимамо мере”, каже Вучић.

Опширније Краће

“Брините грађани Србије како ћемо то са друштвеним мрежама да решимо, јер ово што ћу вам сутра показати нисте видели”, казао је председник Вучић.

Вучић је додао да није само питање Тик-тока који је у неким земљама у свету забрањен, већ питање и других друштвених мрежа и упитао каква је разлика између Јутуба и Тик-тока.

“Ово што ћете видети мислим да је на Јутубу, још је направљено као видео спот, видео игрица спот. У нашој земљи урађено, овај мали дечак је то пратио, имамо доказ. Видећете невероватно, као да је индигом пресликано оно што је направио. Сада да ми оптужимо ове дечаке да су они криви за то, шта да радимо – да ли је било неодговорно то што су урадили? Па јесте, али да бисте доказали кривицу за убиство морате да покажете директну узрочну везу, да је баш убица због тога и само због тога то починио, то је немогуће наравно”, рекао је председник.

Опширније Краће

Председник Вучић изјавио је да не жели да говори о оставци министра просвете Бранка Ружића.

“Он ме је обавестио, послао поруку и разговарао сам са њим. До краја месеца предузећемо важне политичке кораке”, казао је председник Вучић.

Председник је рекао да кад год се деси да неко треба да буде заслужан за нешто, да није то Вучић, да су за то сви заслужни, а да кад је неко крив, кривац је само један.

“Скоро 11 година дајем све од себе, 11 година се борим. Кад год је било која критична ситуација, ми данас живимо у тешком геополитичком окружењу. За три дана ће главне вести бити поново Косово и Метохија, јер знам какви проблеми нам следе. И многи други, са потенцијално много већи бројем мука са којима ћемо да се суочавамо него што је чак и ова стравична трагедија од пре четири, пет дана. Неко ће морати и те проблеме да решава”, истакао је Вучић.

Навео је и да је 11 година “дао све од себе да не украде ни динар, да се не обогати ни на који начин и да уради све што може за своју земљу”.

“Патио за сваком изгубљеном приликом за безброј проблема. Пошто сам ја крив за то, нисте били ви криви кад је било ово у Јабуковцу, нисте били криви кад је било у Лесковцу, нисте били криви и подносили оставку кад је било у Иванчи. Нема проблема. Хоћете наше оставке, разговараћемо. Ја данас то нећу рећи, јер хоћу да сачувам и мир у земљи и стабилност, а неодговорни људи добиће свој одговор баш онакав какав заслужују”, рекао је Вучић.

Додао је да је поносан на бригу, труд, рад и резултате у протеклих 11 година и на то што се није склањао када су били суочени са најтежим трагедијама.

Напоменуо је да ће сутра да покаже нацији колико на друштвеним мрежама има садржаја са милионима прегледа у којима се наводи како “хејтери треба да буду убијени”.

“Убица је баш био пратилац тог једног. Хоћете да ухапсимо тог човека одмах и осудимо на 15 година, јер је овај човек показао како убија. Овај други је причао глупости неке о својим старим данима и не знам чему све, а овај мали га је пратио на друштвеним мрежама. Имамо доказе за то”, рекао је Вучић.

Упитао је где је граница када се говори о ограничавању друштвених мрежа и других садржаја.

“Ако неком пустите филм. Изигравао сам, глумио сам Валтера, зато сам узео шмајсер, па сам пуцао по свима. О чему говорите, какве то везе има што неко узме аутомат па пуца по некоме зато што му је идол не знам ко и шта већ. То је тражење Лајбницовог довољног разлога код људи који нису у стању да буду довољно ни фер према себи ни свом окружењу, па да кажу ово су ствари ужасне које се дешавају”, истакао је Вучић.

Опширније Краће

Председник Вучић истакао је да неће говорити о политици, али да ће се сутра видети и додатне политичке мере које ћемо бити предузете.

“Дан након што се нешто догоди позивате на протесте, то је толико погрешно, то вам говорим не као лидер неке политичке странке још мало времена, то се не ради нигде у свету. Размислите шта ћемо у будућности да имамо када нам се било каква трагедија буде догодила”, казао је председник.

Председник Вучић је рекао да се монструозне ствари се дешавају свуда у свету. “Ми смо имали те случајеве у нашој земљи. У Америци сте имали 190 масовних убистава, више него што је протекло дана у овој години“, казао је Вучић.

Каже да сада “морамо да видимо шта је то што је могуће да себе и децу обезбедимо што више“.

“Овде је трагедија посебна јер је много деце страдало. Морамо да направимо мере и да реагујемо и као друштво и као држава. Имаћемо повећан број педагога. Све мере које предлажу, а које не искључују једна другу прихватићемо“, нагласио је председник.

Полицајци у школама ће, каже, смањити ниво вршњачког насиља, наша је процена за 70 до 80 процената, нагласио је Вучић.

Опширније Краће

Говорећи о патролама око школа и тржних центара, Вучић је рекао да ће све да се појача од сутра, посебно у првом тренутку када разне психопате мисле да је њихов тренутак дошао.

“Ја само молим људе да нам лажно не пријављују као држави. Убисмо своју полицију. Ти људи раде даноноћно. Можете мислити какав је пакао на друштвеним мрежама где сваки лудак који помисли да треба да добије неки лајк, као оно дете из околине Панчева што је подржало монструм-убицу из ове школе. Што си то урадила? Па због прегледа, то је одговор”, рекао је Вучић.

Вучић је навео да су спремни да разговарају и о КД вратима у школама, али и упитао да ли ће се уводити таква врата и у тржне центре и на друга места.

“За нас није проблем да купимо КД врата за свих 1.800 школа, колико год да кошта, Србија има новца, ако ће то бити додатна психолошка сигурност за родитеље и децу”, истакао је председник Србије.

Опширније Краће

Председник је рекао да се први пут уводи обавеза за људе који имају дозволу за оружје.

“Лепо што неко мисли да ти имаш право да имаш дозволу, чак и ако остане 50.000 људи са дозволом. И тих 50.000 људи биће контролисано најмање једанпут годишње. У тренутку када буду добили позив морају да се јаве у року од 48 сати. Или ће неко да бане код њих да то покуша. Да видимо да ли сте осетљиви, да ли сте користили наркотике, што ће важити и за ловце”, навео је Вучић.

Додао је да се тиме спречава да они који су потпуно неурачунљиви у неком тренутку могу да почине масакр.

Напоменуо је да се неће никоме толерисати уколико не преда оружје од 8. маја до 8. јуна.

Поручио је да ће полицајци у школама бити добро наоружани и добро опремљени и спремни да одговоре.

Опширније Краће

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће бити донето још веома оштрих мера, како би се предупредила могућност да се понове масовни злочини којима смо сведочили протекле седмице. 

Грађанима је дата прилика да у наредних месец дана сами предају нелегално оружје без последица, а после тог рока суочиће се са строгим казнама.

“Јуче смо између Крњаче и Овче пронашли више аутоматских пушака, 650 метака муниције бачено. Молим само људе да оду у полицијску станицу и оставе то”, казао је председник Вучић.

Вучић каже да власт од грађана очекује одговорност и да се на тај начин прикупе “милиони метака”.

После истека месец дана, скупштини ће бити предложене законске измене којима ће бити пооштрене казне за нелегално држање оружја, а после тога, како је рекао, “полиција упада”.

“Ако вам се исплати да због три метка добијете пет, десет или 15 година робије, нема проблема, онда то урадите себи“, рекао је Вучић и напоменуо да после поменутог рока никакви изговори неће бити уважавани.

Опширније Краће

Председник Србије Александар Вучић за Дневник РТС-а говорио је о два страшна масакра која су задесила Србију, о предложеним мерама и осталим актуелним питањима.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com