Vreme praznika idealno za “pljačku”: Kako da znate koliko košta taksi usluga

Počinje vreme praznika, a sa njim dolazi i više turista koji željno i čekuju da Novu godinu proslave baš u Beogradu.

Izvor: B92.net/K.K.

FOTO: Depositphotos, Corepics

FOTO: Depositphotos, Corepics

Dok ovakva situacija mnogima pogoduje jer turisti sa sobom donose “gomile” novca koje će ostaviti za novogodišnji doček u našoj zemlji, ima i onih koji ovakvu sitaciju bahato koriste.

Naime, taksi usluge imaju javni cenovnik i mnogi odokativno mogu da pretpostave koliko će ih vožnja koštati, ali oni koji nisu upućeni mogu platiti i do nekoliko puta skuplje.

Računica je jasna. Potrebno je samo da izračunate koliko kilometara ćete se voziti od tačke A do tačke B (uvek možete pogledati na telefonu na mapama koje će vam pokazati vreme koje vam je potrebno da dođete do željene lokacije, ali i koliko kilometara ćete preći). Kada znate koliko kilometara ćete se voziti, pomnožite cifru sa cenom po tarifi (npr: ukoliko se vozite 10 kilometara po prvoj tarifi, cena ce iznositi 800 dinara ). Nemojte za zaboravite da na dobijenu cifru dodate 220 dinara koliko iznosi start (u našem primeru 800 + 220 dinara, taksi usluga košta 1.020 dinara).

Taksi cenovnik za Beograd:

Start 220 dinara
Čekanje 900 dinara/sat
Prva tarifa 80 dinara/kilometar (radni dani i subota od 06 do 22h)
Druga tarifa 100 dinara/kilometar (od 22 do 06h, nedeljom i praznicima)
Treća tarifa 160 dinara/kilometar (vožnje van Beograda)

Vreme praznika je idealno vreme za nelegalne taksiste, koje u narodu nazivamo “divlji” taksi. Zato je uvek bitno da u slučaju da vozilo zaustavljate na ulici, obratite pažnju na to u koji automobil ulazite, koje taksi udruženje vas vozi, da li je vozilo registrovano kao što se može videti iz registracije (TX)…

Bezbedniji način da ne budete prevareni je da vozilo naručite preko telefona i obavezno zapamtite broj vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com