Вучић честитао Пастору на поновном избору за челника СВМ

недеља, 21.05.2023,  11:47 -> 11:58

Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић честитао је председнику Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштвану Пастору поновни избор за челника те странке.

Александар Вучић, честитајући Иштвану Пастору, навео је да му жели да и током овог мандата настави да ради на “добробит грађана, озбиљно и одговорно као и до сада, како бисмо заједно изградили још чвршће везе између Срба и Мађара и убрзали снажан замах напретка целе земље”.

Истакао је да огромна подршка и углед који Пастор ужива у народу, а који се огледа у најширем легитимитету и поверењу које му грађани дају, представљају најбоље признање и потврду његовог самопрегорног рада и искреног залагања за бољи живот људи и стабилну перспективу за младе генерације, као и за свеобухватну афирмацију и очување мађарског идентитета у Србији. 

“Таквим богатством се Србија поноси и на њему ћемо наставити заједно да радимо”, истакао је Вучић.

“Пријатељство Србије и Мађарске”

Додао је и да Пасторова спремност да “преузме одговорност и подели терет сваке тешкоће и изазова са којима смо се као земља суочавали током дугог низа година, као и труд који улаже у јачање укупне стабилности и економског напретка наше земље, обогатио је и учврстио међусобно поверење, пријатељство и везе српског и мађарског народа, а тиме и Србије и Мађарске”.

“На тим темељима узајамног поштовања и разумевања, које сте Ви међу првима поставили, почивају и данашњи односи између Србије и Мађарске, који никада нису били бољи”, истакао је Вучић.

Навео је и да Пасторово политичко искуство, знање и енергично залагање за добобит свих грађана, представљају јак ослонац и подстрек за све нас који настављамо да се боримо за мирну, стабилну и просперитетну Србију.

“Још једном Вам честитам на избору за председника СВМ, уверен да ћемо заједничким снагама остварити нашу визију јаке Србије, која је кућа свих нас који је волимо”, додаје се у честитки.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com