Vučić i Brnabićeva s predstavnikom KIA o unapređenju saradnje u auto-industriji

Aleksandar Vučić je istakao da je Republika Koreja treći ekonomski partner Srbije u azijsko-pacifičkom regionu.

Naveo je i da je kompanija “Jura Srbija”, sa dosadašnjim ulaganjem od 100 miliona evra, na osmom mestu najvećih srpskih izvoznika, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i direktor KIA razgovarali su o unapređenju ukupne saradnje sa posebnim osvrtom na ekonomiju, a teme sastanka bile su i razvoj saradnje u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije, kao i dolazak novih korejskih investitora u Republiku Srbiju.

Ho Sung Song pohvalio je poslovno okruženje i povoljne uslove za ulaganja u Srbiji, koji direktno utiču na povećanje priliva stranih investicija, saopštila je pres služba predsednika. 

Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će korejski investitori u Srbiji videti šansu za razvoj svog poslovanja, objavio je Vučić na Instagramu.

Brnabić i predsednik KIA korporacije o razvoju saradnje

Sa specijalnim izaslanikom Vlade Koreje i predsednikom i izvršnim direktorom korporacije Kia Hoom Sungom Songom razgovarala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ocenila je da bilateralne odnose naših zemalja karakteriše intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i kontinuirano jačanje političkih, ekonomskih i kulturnih veza.

Govoreći o ekonomskoj saradnji i stranim investicijama, premijerka je navela da postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu, koje su našu zemlju prepoznale kao dobru investicionu destinaciju.

Direktor korejske korporacije istakao je da je prepoznao Srbiju kao zemlju lidera u regionu kada su u pitanju strane investicije i da je moguće razmotriti okvire za neku buduću saradnju u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije.

Korejska delegacija izvestila je predsednicu Vlade i o kandidaturi Koreje za organizaciju izložbe EXPO 2030. godine u Busanu.

Brnabić je ocenila da postoji izuzetna saradnja i u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji, i istakla da će dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, ali i u oblasti automobilske industrije u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju tog sektora u Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Koreje u Srbiji Li Đeung.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com