“Zapad nije svestan šta je stvorio”

Beloruski premijer Roman Golovčenko kritikovao je Zapad zbog njegovih destruktivnih poteza koji mogu da prodube svetsku ekonomsku krizu.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / G / POOL

EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / G / POOL

Golovčenko je istakao da su udružene zapadne zemlje nesvesne toga stvorile uslove za novu i možda najveću svetsku ekonomsku krizu u istoriji, objavio je TASS.

Golovčenko je na sastanku Saveta premijera zemalja članica Zajednice nezavisnih država u Astani rekao da su moguće posledice sankcija Zapada uvedenih protiv Rusije prekid globalnih kanala snabdevanja, rastuća inflacija i rast cena energenata.

Centralne banke širom sveta povećavaju kamatne stope u pokušaju da se izbore sa recesijom, a rezultat su pad globalnog eknomskog rasta, povećanje razlike u globalnim ekonomskim sistemima i nestabilne cene osnovnih životnih namirnica.

Golovčenko je istakao da je zbog toga neophodno da članice Zajednice nezavisnih država razviju kolektivne zaštitne mehanizme od ekonomskih udara spolja i pritiska nelegalnih sankcija Zapada.

Belorusija je od početka leta povećala rast BDP tako što je preusmerila izvoz sa zapadnih zemalja ka zemljama članicama Zajednice nezavisnih država, naglasio je Golovčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com