Zašto je online kupovina jeftinija od odlaska u radnju?

Tekst objavljen: 17.11.2022 12:55        

Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Srbije Petar Bogosavljević izjavio je da je osnovni razlog zbog čega je elektronska kupovina jefitinija od odlaska u prodavnicu to što prodavac ima manje troškova, piše Demostat

Zašto je online kupovina jeftinija od odlaska u radnju?

„Prodaja može da se obavlja sa manjim brojem zaposlenih, što je pogodnost za prodavca i cena može da bude niža, a to je ono što privlači kupca“, kazao je Bogosavljević i dodao da je elektronska trgovina već u ovom trenutku nešto što se u velikoj meri praktikuje u razvijenim zemljama.

On je ukazao da nema sumnje da elektronska kupovina predstavlja obrazac kako će se u budućnosti trgovati u Srbiji, jer se i sada sve više razvija i postaje sve popularnija.

Govoreći o prevarama prilikom internet kupovine, Bogosavljević kaže da niko nema pravo da zloupotrebljava prednosti kupovine preko interneta i da vara mušterije na bilo koji način.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Zakon o zaštiti potrošača precizno propisuje da svi prodavci koji obavljaju elektronsku prodaju moraju da budu registrovani. Samo od takvih prodavaca treba naručivati robu“, istakao je Bogosavljević.

On je dodao da potrošači prilikom internet kupovine treba da znaju da imaju pravo da dobiju povraćaj novca i vrate svaki proizvod sa kojim su nezadovoljni u roku od 14 dana, a da pritom nemaju zakonsku obavezu da prodavcu obrazlažu zašto proizvod vraćaju i traže svoj novac nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com