HAOS U FRANCUSKOJ JE POČEO Kilometarski redovi za gorivo!

Radnici francuskih rafinerija Ekson Mobil i Totalenerdžiz nastavili su sa štrajkom, potvrdili su sindikalni predstavnici obe kompanije. Više od petine francuskih benzinskih stanica bori se sa problemima snabdevanja jer su štrajkovi poremetili rad četiri glavne rafinerije u zemlji. Zbog štrajka su formirane kilometarske kolone za kupovinu goriva

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: MICHEL SPINGLER / Tanjug/AP

– Štrajkovi se nastavljaju svuda – rekao je predstavnik levičarskiog sindikata CGT, dodajući da nije bilo kontakta iz Totalenerdžiz-a, od jučerašnjeg poziva sindikata da šefovi kompanije započnu pregovore o platama.

Blic preporučuje

Nadležne vlasti u severnom francuskom gradu Lil saopštile su u četvrtak da štrajkovi radnika pogađaju distribuciju goriva u tom gradu i u okolnim oblastima.

U saopštenju je navedeno da radnici koji štrajkuju blokiraju depoe i da je francuska vlada spremna da pokuša da ukloni blokade, piše Informer.

Vlada u Parizu je saopštila u sredu da je Francuska upotrebila svoje strateške rezerve goriva za snabdevanje benzinskih stanica koje su presušile zbog štrajkova zaposlenih u rafinerijama i depoima, usled kojih je proizvodnja smanjena, a isporuke blokirane.

(Informer, Sputnjik)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com