Jedna od najstarijh mesara u Nemačkoj podnela zahtev za stečaj: Poskupljenja glavni razlog

Najstarija mesara u severnom delu Nemačke je podnela zahtev za stečaj. Reč je o mesari Rohrs koja je deo Jorka od 1709. Jork je gradić na levoj obali Elbe, u blizini Hamburga.

Ilustracija: Meso

Foto: shutterstock

Ilustracija: Meso

– Naša porodična mesara radi više od 300 godina. Mesara Rohrs deo je Jorka od 1709. U Altes Landu i šire, poznati smo po širokoj paleti proizvoda, svežini, čistoći, kvalitetu i usluga, stoji na internetskoj stranici stranici mesare Rohrs.

Blic preporučuje

Mesara iz Jorka kraj Hamburga, koja tvrdi da je najstarija u severnom delu Nemačke, podnela je zahev za stečaj. O tome, između ostalog, javljaju “Hamburger Morgenpost” i “Kreiszeitung Wochenblatt”. Razlog tome su poskupljenja. Gradnja nove klanice i proizvodne hale poskupela je više nego što se očekivalo.

Hendrik Heerma, partner u Fink Rinckens Heerma Rechtsanwälte (FRH), preuzima ulogu privremenog stečajnog upravnika. Advokat će brinuti o finansijama porodičnoog posla.

To znači da će porodična mesara sa svojih 28 zaposlenih ostati u srcu zajednice Donje Saske u mestu Jork u blizini Hamburga. Na operativno poslovanje neće uticati dosadašnja događanja, navodi se u saopštenju kompanije.

Uprkos nelikvidnosti, sve nedavne investicije, poput nove klanice, trebalo bi dugoročno da ojačaju region.

– U bliskoj smo i konstruktivnoj razmeni sa našim finansijerima, kaže mesar Daniel Rohrs.

Da li će se kompanija oporaviti, ostaje nam da vidimo.

(Fenix Magazin)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com