Kriza sve gora: Državni službenici će raditi od kuće?

Berlin — Nemačka razmatra da državnim službenicima ove zime uvede rad od kuće, zbog pogoršanja energetske krize, javili su lokalni mediji, a prenosi agencija Anadolija.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: SFIO CRACHO/Shutterstock

Foto: SFIO CRACHO/Shutterstock

Kako prenosi Biznis insajder, na nedavnom sastanku federalnog ministarstva energetike, jedan od predloga bio je obavezan rad od kuće za državne službenike ove zime, dok je većina ministarstva navodno iznela primedbe na te planove.

Jedna od glavnih primedbi bila je da državna služba ne poseduje dovoljno laptopova i mobilnih telefona za rad svih zaposlenih.

Na sastanku je takođe bilo reči o ograničavanju temperature na maksimalnih 19 stepeni, preneo je portal.

Ukoliko bi nekome bilo previše hladno, bilo bi mu dozvoljeno da radi od kuće.

Planovi o merama uštede energije u javnim zgradama sprovode se na predlog ministra ekonomije i energetike Roberta Habeka.

Nemačka vlada želi da uštedi nešto manje od 20 teravat-sati (TWh) gasa godišnje snižavanjem sobne temperature kako bi smanjila nemačku potrošnju gasa za oko dva odsto, navodi se u članku.

Nemačka se, zajedno sa mnogim evropskim zemljama, suočava sa nestašicom energenata, nakon što je Rusija znatno smanjila isporuke prirodnog gasa Evropi kao odgovor na sankcije uvedene Moskvi zbog rata sa Ukrajinom.

Ruska energetska kompanija Gasprom objavila je nedavno da su isporuke prirodnog gasa iz gasovoda Severni tok 1 u Evropu obustavljene na neodređeno vreme.

Ruski zvaničnici tvrde da sankcije Zapada ometaju radove na održavanju turbina. Nemački političari su, međutim, optužili Moskvu da koristi gas kao oružje za vršenje pritiska na Berlin.

Kako bi se pripremila za zimu, koaliciona vlada nemačkog kancelara Olafa Šolca uvela je paket mera za smanjenje potrošnje energije za 20 odsto, te je propisala da skladišta gasa do 1. novembra budu popunjena 95 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com