Mali poentirao: Zelenović se poziva na pogrešan izveštaj

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali debatovao je danas sa narodnim poslanikom Nebojšom Zelenovićem na skupštinskom Odboru za finansije.

Izvor: B92.net

Foto: Printskrin/mali_sinisa

Foto: Printskrin/mali_sinisa

Tema je bila izveštaj EBRD-a iz meseca septembra, a Mali je istakao da su podaci o realnom rastu plata iz tog izveštaja, na koje se Zelenović pozvao, u međuvremenu ispravljeni, jer se ispostavilo da su pogrešni.

Na opasku Zelenovića da je po tom izveštaju Srbija na poslednjem mestu po realnom rastu plata, i pitanje kako to komentariše, ministar je istakao da je u međuvremenu EBRD promenio izveštaj u tom delu, jer je konkretni grafikon bio pogrešan, ali da Zelenović očigledno sa tim nije bio upoznat.

“Mi smo reagovali na njihovu grešku i oni su ispravili taj izveštaj. Napravili su grešku jer su od podataka za realne plate oduzeli inflaciju i tako došli do pogrešnog podatka. Nakon što smo im skrenuli pažnju, ispravili su izveštaj, tako da nema potrebe da se pozivate na to”, zaključio je potpredsednik Vlade Siniša Mali.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa poslednjih priprema sa saradnicima iz ministarstva pred Odbor za finansije.

On je na skupštinskom Odboru za finansije, odgovarajući na tvrdnje predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića o prihodnoj strani rebalansa budžeta, za koju tvrdi da je zbog veće inflacije, da su prihodi za 2022. godinu planirani konzervativno, što je svojevremeno pohvalio Fiskalni savet, kao i da su realna privredna kretanja podigla prihode.

Takođe, dodao je da je naplata PDV-a direktno vezana za tržište rada, rast zarada i povećanje zaposlenosti.

  • Pročitajte još:

Mali: “Ovo su poslednje pripreme… nastavljamo borbu”; “Privredna kretanja podigla prihode”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com