PENZIJA MOŽE DA SE UZME I UNAPRED?! Kad vam pare zatrebaju par dana ranije, evo šta treba da uradite

Kada penzioneru novac zatreba nekoliko dana ranije, u mnogim bankama može da se opredeli za opciju „penzija unapred“.To znači da se primanja mogu podići nekoliko dana pre zvaničnog dana isplate. Isplata penzija može se obavljati korišćenjem usluge “Penzija unapred”, odnosno nekoliko dana pre nego što se isplata penzija vrši od strane Fonda PIO.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Usluga “penzija unapred” se odobrava na određeni period, od 12 ili 24 meseca, na primer, u zavisnosti od toga kakav se ugovor sklopi. To pravo se odobrava korisnicima tekućih računa koji imaju redovan mesečni priliv i koji uredno izmiruju svoje obaveze prema Banci.

Blic preporučuje

Penzionerima koji se opredele da im se isplata penzija obavlja korišćenjem usluge “Penzija unapred” i o tome zaključe ugovor sa bankom, dinamika uplate se pomera unapred u odnosu na stvarni datum uplate, u zavisnosti od kategorije penzionera.

Isplata penzija uz korišćenje usluge “Penzija unapred” je besplatna, dakle radi se o potpuno beskamatnom kreditiranju.

Prijavlјivanje za uslugu isplata penzija unapred je veoma jednostavno i brzo i obavlјa se na šalteru bilo koje ekspoziture. Za sklapanje ugovora dovoljni su lična karta i bankovna kartica, a nakon isteka ugovora on se može produžiti.

(Penzionisani.rs/Kurir)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com