PRVA GRINFILD INVESTICIJA JAPANSKOG TOYO TIRE U SRBIJI Vučić otvorio fabriku guma u Inđiji: Ovo će biti najveći izvoznik iz Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike guma japanske kompanije Toyo Tire u Inđiji.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Japanski Toyo Tire je najavio da će se u fabrici guma u Inđiji na proizvodnoj liniji naći brendovi Toyo Tires i Nitto. Fabrika u Inđiji je prva grinfild investicija japanske korporacije Toyo Tire u Srbiji, ali i u čitavoj Evropi.

U Inđiji će biti centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje, za tržišta Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Severne Amerike, saopšila je japanska kompanija. Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

Obilazeći fabriku Vučić je izjavio da ovo za građanje znači život, plate i penzije.

“Od ovoga zavisi život. Ovo menja sve. Ovo je nabolja fabrika u svetu. Bez toga nema napretka”, izjavio je Vučić.

– Ovo menja Srbiju, menja nas, rekao je predsednik oduševljeno i nastavio da razgovara sa zaposlenima.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Na pitanje da li je bilo teško doći u Srbiju, predstavnik je odgovorio da je Srbija prijateljski nastojena prema Japanu i da Japanci veoma poštuju Srbe.

– Meni je uvek najvažnije koliko se ljudi zaposli, drugi smatraju da je ovo najvažnije – da nema pritužbi, ali kao što vidite sve je ispunjeno i sve funkcioniše. Nama će sad iz Pančeva izlaziti i do 150 kamiona dnevno, iz Kontinentala će izlaziti oko 500 kamiona dnevno, to će praviti dodatne gužve, pa ćemo morati da gradimo i nova čuda, puteve. Inđija je obavila odličan posao u svakom smislu. Svi dolaze ovde što im je blizu Novi Sad, škole, Beograd, rekao je predsednik.

“Nastaviće sa investicijama”

Naveo je i da su mu predstavnici kompanije rekli da je otvaranje te fabrike samo početak i da hoće još da investiraju u nove pogone.

“Oni bi hteli opet ovde, a ja bih hteo na nekom drugom mestu, biće borba”, rekao je Vučić u šali.

Svečanom otvaranju je prisustvovao i generalni direktor korporacije Toyo Tire Takaši Šimicu, kao i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Katsumata.

U postrojenju u Inđiji, kako je navedeno, primenjuju se inovativne tehnologije u procesu rada, uz poštovanje najviših svetskih standarda u zaštiti životne sredine.

Korporacija Toyo Tire jedan je od vodećih svetskih proizvođača guma više od 70 godina, sa sedam fabrika guma i četiri fabrike auto-delova, kao i skoro 13.000 zaposlenih širom sveta.

Proizvodna linija obuhvata brendove Toyo Tires i Nitto, poznate po izvanrednim karakteristikama i kvalitetu, koji čine 85 odsto ukupne prodaje korporacije Toyo Tire, navedeno je u saopštenju.

Izvoz kompanije Toyo, kako je najavljeno na početku radova na gradnji fabrike u Inđiji 15. decembra 2020. godine, biće na nivou od 240 miliona evra, i biće jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije.

Reč je o investiciji u vrednodsti od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiji.

Toyo je najavio da će fabrika u Inđiji do 2023. godine sa oko 560 srpskih radnika proizvoditi godišnje pet miliona Toyo guma.

Predstavnici kompanije su, na početku radova, najavili da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologiju i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način.

Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com