Prtljag za poslovno putovanje više ne mora biti stres, evo 6 saveta da se efikasno spakujete

Isrpna putovajna zbog posla ili privatni odmor mogu vas koštati mnogo živaca zbog prtljaga, ali postoje neki trikovi koji avionski prevoz mogu učiniti najbezbolnijim i najbržim mogućim iskustvom.

6 saveta da se efikasno spakujete

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

6 saveta da se efikasno spakujete

Evo nekoliko saveta kako da olakšate sebi poslovno putovanje i pametno pripremite svoj prtljag:

Blic preporučuje

1. Sastavite listu za najbitnije stvari

Čarape možete kupiti na destinaciji, čak i punjač za mobilni možete uzeti na aerodromu. Ali popišite stvari bez kojih ne možete, pa pre kretanja proverite imate li ih sve: pasoš, novac, kreditne kartice, laptop.

2. Koristite prtljag koja ide s vama u kabinu

Nabavite kofer dimenzija predviđenih za unošenje u kabinu aviona. Torbu za laptop, točkiće i ručka na izvlačenje su danas uobičajeni kod većine proizvođača. Nemojte žaliti trošak za dobru putnu torbu, naročito ako planirate često putovati.

Ako idete na put koji će trajati duže od 2-3 dana, verovatno će vam trebati više stvari nego stane u takav kofer. U tom slučaju, u prtljažnik aviona pošaljite manje bitne stvari, a ono što vam nužno treba zadržite uz sebe.

Koristite prtljag koja ide s vama u kabinu

Foto: Miomir jakovljević / Ringier

Koristite prtljag koja ide s vama u kabinu

3. Pripremite se za sigurnosne procedure

Proverite koja sigurnosna pravila imaju aerodromi s kojih krećete i na koje stižete. Pripremite se za to – glupo je da vam oduzmu gomilu skupe kozmetike jer prelazi dopuštene zapremine spremnika za tekućinu. U drogerijama su dostupna mala putna pakovanja, pa se opremite na vreme.

Računajte na to da ćete na pojedinim destinacijama morati skidati remen i izuvati cipele tijekom kontrole. Apsolutno uvek izvadite laptop i drugu elektroniku iz torbe kako bi mogli biti pregledani zasebno i nikad ne šaljite baterije u prtljažnik aviona, jer je to zabranjeno.

4. Pametno složite torbu – krenite od dna

Krenite od dna: na dno idu cipele i druge krupnije ili teže stvari. Cipele napunite čarapama i drugim sitnicama. Majice, košulje i drugu odjeću zarolajte u smotuljke, kako bi se manje gužvali i da vam više stane. Donjim rubljem i drugim manjim predmetima zapunite međuprostore.

Putujte u poslovnom odelu

Foto: shutterstock

Putujte u poslovnom odelu

5. Putujte u poslovnom odelu

Razmišljate hoće li vam se odelo manje zgužvati u prtljagu ili ako ga obučete, evo odgovora: bolje ga je imati na sebi.

Osim što ćete biti odmah spremni za poslovne situacije i manje zgužvani, nećete biti preterano zanimljivi carinskim i policijskim službenicima, koji su navikli da poslovne putnike s jednom torbom nema smisla provjeravati.

6. Budite spremni na to da su veliki aerodromi zaista veliki

Presedate li na nekom od velikih evropskih habova, kao što su Frankfurt, Cirih ili Brisel , budite spremni na to da ima delova zračne luke do kojih će vam trebati i do 15 ili 20 minuta pešačenja ili prevoza. Tada će vaša torba s točkićima doći do izražaja.

(Izvor: Stratego)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com